Advies langs vakmensen

Van Hees tot u dienst

Als vakman slagen wij er reeds 3 generaties lang in ons te onderscheiden van al de rest. Door in de huid te kruipen van onze klant en via het stellen van de juiste vragen, slagen wij erin te achterhalen wat u juist wil, waar u van droomt,... Alles begint met het luisteren naar de wensen van u, onze klant, zodat wij een correct advies kunnen geven.

Wij geven u technisch advies en kleuradvies. Telefonisch, in onze winkel of bij u thuis. Ons kleuradvies is meer dan zo maar een kleurtje aanpraten. Wij werken een professioneel kleuradvies uit voor u en geven hiermee een persoonlijkheid aan uw ruimte. In een wereld, die al maar onpersoonlijker wordt, wil de moderne klant perfect geverfde muren, die ook een mooi geheel vormen, goed aanvoelen en emoties oproepen.Ook de producten moeten natuurlijk mee evolueren. Mooie verfcollecties die geen kwaliteit hebben, halen het niet op lange termijn. Wat de kwaliteit van onze producten betreft, zijn wij enkel met het beste tevreden. Zodoende kunnen wij u steeds de juiste oplossing aanbieden en daar dankzij onze vakkennis garantie op geven.

In onze winkel maken wij, met 2 vol automatische dispensers, meer dan 20.000 kleuren in de gewenste kwaliteit en hoeveelheid. Klaar terwijl u wacht. Voor elk schilderwerk hebben wij voor u ook het geschikte gereedschap.

 

Nuttige verftips

1. VOOR JE AAN DE SLAG GAAT: 

Kies en combineer maximaal drie verschillende kleuren per ruimte. Kies voor grote vlakken een kleur één of twee tinten lichter dan je van plan bent. U beoordeelt een kleurstaal immers onder een spot of bij daglicht, terwijl een wand in de woning vaak minder licht ontvangt.

Invloed van licht bij donkere kamers: Indien je met twee kleuren wil werken is het beter om de muur, waar het raam instaat donker te schilderen en de resterende muren licht, zodat het schaarse daglicht weerkaatst op de lichte muren en de ruimte niet nog doet verkleinen. Bij lichte, zonnige kamers kan je natuurlijk kiezen waar je de donkere tint wil toepassen. Schilder uw mooiste muur in de accentkleur, dit wil zeggen, de muur die het meest zichtbaar is. Deze hoeft zelfs niet groot te zijn. Een muur met een grote wandkast en verschillende deuren is niet rustgevend om als accent te dienen.

Op sommige verpakkingen staat er: "Dekt in één laag." Toch ontstaan door verschil in werking van de ondergrond vaak kleurverschillen. Daarom is twee keer schilderen het beste en geeft dit een mooi egaal resultaat. Indien je over uw kleurkeuze twijfelt, neem dan verf om alles één laag te geven, zodat je voor de tweede laag je kleurkeuze nog kunt herzien en desnoods een tintje lichter kunt kiezen.

2. HET BESLUIT STAAT VAST: JE GAAT BEGINNEN.

Ruim zoveel mogelijk op, zodat de kamer zo goed als leeg is en dek de vloer en de resterende meubelen af. Schilder eerst het plafond en vervolgens de muren en het houtwerk, zoals deuren en ramen. Schilder altijd van het licht weg. Globaal gezien kun je het best werken tussen de 10°C en 18°C. Zorg steeds voor ventilatie in de kamer.

Bekijk of je alles bij de hand hebt, zodat je tijdens de schilderwerken niet telkens moet stoppen om vanalles te gaan zoeken. Vraag gerust aan ons of je niks vergeten bent. Wij helpen je graag verder, zodat je professioneel aan de slag kunt gaan.

Controleer de ondergrond: Voor optimale dekking van een verflaag moet je de kwaliteit van een ondergrond kritisch bekijken. Let op kleurafwijkingen, schimmels en vlekken, schade of scheuren, ... Daarnaast zijn er verschillende problemen die je snel ontdekt met een aantal simpele proeven. Voor al je ondergrondproblemen staan wij steeds ter uwer beschikking.

  • Handtest: Ga met je hand over de ondergrond. Geeft de ondergrond af ? Dan heb je een poederend oppervlak. Oplossing is fixeren.
  • Tapetest: Plak een stuk sterke tape over de ondergrond, druk goed aan en trek het los. Hangen er verfresten aan? Oplossing is fixeren.
  • Sponstest: Neem een vochtige spons en wrijf over de muur. Zie je kleurverschil ? Dan is het oppervlak sterk bevuild. Oplossing is het gehele oppervlak grondig te reinigen met water en toevoeging van ammoniak en solarine. Dit ontvet heel goed.

Belangrijkste benodigdheden: schuurpapier, afplaktape, afdekfolie, white spiritus, verfemmer en rooster, plamuur, voegkit, glasreiniger, verfborstels, steekmes, plamuurmessen,...

3. Aan de slag.

Plak alle delen die niet geschilderd worden zorgvuldig af en voorzie de vloer van een afdekplastiek. Breng de verf aan in verticale banen, kruis daarna de verf horizontaal en werk af van onder naar boven. Breng de afwerklaag steeds mals aan en verdeel de verf goed door voldoende te kruisen. Gebruik hiervoor een kwaliteitsrol. Werk steeds een volledige muur of plafond af zonder tijdsonderbreking.

Ook al is de verf na enkele uren reeds schijnbaar droog, toch is het aangewezen om de tweede laag pas na minimum 6 uur te schilderen. Reinig materiaal onmiddelijk na gebruik met water en zeep.

Bespaar niet op afplaktape. De keuze wordt bepaald door de soort en de toestand van de ondergrond die moet beschermd worden. Vraag raad, wij helpen u graag verder.

Indien u toch het werk moet onderbreken, steekt u borstel en rol in een plastic zak die u daarna toebindt. Op deze manier droogt de verf niet.

Het is af te raden om borstels lange tijd in solvent te bewaren: water doet onnodig het hout zwellen zodat de blikken ringen barsten. White spiritus verdampt na enkele dagen en de haren worden toch nog hard.

Voor meer nuttige tips kan je altijd bij ons de handige "verfwijzer" boekjes vragen.

Alvast veel succes, en tot ziens.

Molenstraat 28
B-2910 Essen
T. 03 667 23 85
F. 03 677 08 85

info@vanheesbvba.be

Ma : Gesloten
Di-Vr : 9:00-12:00 en 13:30-18:00
Za : 9:00-12:00 en 13:30-17:00